Gratulációk

„Szívből gratulálok a CD-dhez!Színes, brilliánsan virtuóz azelőadó részéről, igényes feldolgozás a szerzőtől.”

„Elnézését kérem, hogy ismeretlenül zavarom, tegnap a Zeneakadémián csodálatos élményben részesített minket. Nagyon szépen köszönjük! Nagyon szeretnénk az Ön hangversenyét máskor is meghallgatni, de sajnos nem sikerült megtudnunk, hogy Magyarországon mikor fog legközelebb hangversenyt adni. Kérem, ha lehetséges írja meg ennek időpontját, helyszínét.”

„Nagyon jó volt a tegnapi műsor. Köszönöm és további sikereket kívánok!”

„Nézze el nekem hogy teljesen ismeretlenül így szólítom, de az április 27-i Ecce Homo könyvbemutatón a Törley szalonban olyan érzelmeket ébresztett bennem a játéka és az előszőr hallott számok, hogy nem tudok hivatalos lenni. Bár komolyzene szerető ember vagyok, a cimbalomról mint önálló hangszerről sohasem hallottam. Csak a cigányzene tradicionális hangszereként ismertem, nem tulajdonítva neki túl nagy jelentőséget.”

„Ezért meglepett az amit Ön ezzel a hangszerrel művelt. Hát ezt is lehet a cimbalommal?”

„Nem állítom hogy minden darab egyformán tetszett, de az “Adj nekünk békét” olyan szép volt - az énekesnő is gyönyörűen énekelt - s az Ön szenvedélyes játéka ahogy átadta magát a zenének egészen magával ragadott. Ha nem éreztem volna illetlennek én is dúdoltam volna a dallamot. Meg is vettük az új CD-jét a Cimbalomix-et, s nagyon örülök hogy ezt választottuk. Azóta lelkesen próbálom énekelni az említett számot, csak az utolsó versszak szövegét nem értem pontosan. Ha tud ebben segíteni nagyon megköszönöm, ha nem, azt is megértem, mivel elolvasva munkásságát látom mennyire elfoglalt ember. További szép sikereket kívánva, szeretettel üdvözli.”
Gné F. J. Budapestről

„Én még ilyen előadást életemben nem láttam és nem hallottam! Az első döbbenetem az volt, amikor az Anitát megláttam a színpadon. Percek teltek el, amíg rájöttem, hogy igen a “vedd fel a sapkád, mert megfázol!” áll a színpadon, és valami csodálatos dolgot művel. Nem tudom, hogy a Viktóriának hány antennája van, 3m-ről közvetlenül figyeltem, de minden porcikájával dolgozott, másoknak jelet adott, ellenőrizte a többieket, belépőt adott az énekesnek, és vezényelte a közönséget! Közben valami csodálatos hangokat varázsolt elő a hangszerből!”

„Nagyon köszönöm, hogy a koncerten részt vehettem, nekem felejthetetlen élmény marad az előadás. A CD-t mindig hallgatom, amikor számítógépen dolgozom, de elképzelni sem tudtam, hogy ezt a dallamvilágot miként varázsolják elő a művészek. A Viktória igen nagy művész, ezt megtanulni nem lehet, erre csak születni lehet!”

„Viktoria, most hallgatjuk a CD-t nagyon szép sokszínű. Bartók álmát váltottad valóra, mert egyesítetted az egész földkerekség népzenéit. Így kiderül, hogy mindennek közös őse van, az azonosság és különbözőség élménye egyidőben - ez az ami nagyon megfogott mindnyájunkat! Gratulálunk szeretettel.”

„A rákoshegyi koncert egyszerűen fantasztikus volt! Azóta is emlegetjük. Köszönöm, hogy szóltál.”